06 juli 2015

Sisådär ett år senare..

Hahah ja.. Det börjar väl bli ett år mellan varje uppdatering. Förstår inte hur alla andra lyckas att jobba och blogga.. och äta,sova,leva.. Aja jag tänkte i alla fall slänga upp några ovisade bilder här under sommaren! Skaffade förresten Instagram för några månader sen, Varför varnade ingen mig om att det var ett heltidsjobb att ha ett hästfoto-instagramkonto?? Jag borde egentligen anställa typ 5 pers som kan hjälpa mig med att bara sköta sociala medier, Jag tycker det är sååå tråkigt. Dom som ändå är nyfikna kan hitta mig på instagram under namnet "JessicaStene.Equine", ska försöka att uppdatera där lite då och då..

Tänkte passa på att svara på några frågor som har kommit in..
Ebba frågade: Vilket objektiv använder du? Jag är ganska ny på att fota hästar eftersom jag inte har haft tid att göra det. Jag misstänker att mitt lilla objektiv (18-55mm) inte passar till hästhoppning.
Svar: När jag fotar hoppning använder jag för det mesta ett Canon 70-200mm f/2,8 L IS usm, Om det är större banor använder jag mej av Canons 100-400mm f/4,5-5,6 L IS usm eller Canon 200-400mm f/4 L IS usm Ex. Dom är inte direkt några objektiv som riktar sig till hobbyfotografer men det finns många olika alternativ. Ett 18-55mm når inte så långt vilket kan bli jobbigt om man vill fota mot ett hinder som är lite längre bort. Jag har tidigare satt ihop några inlägg med tips på bra objektiv i alla olika prisklasser, HÄR finns inlägget med just sport- och telelinser.

Amanda skrev: Har precis hittat din blogg och är imponerad av dina bilder! Dom är verkligen unika med sin egen stil. Hur skulle du beskriva din "bildstil"? Vore kul att höra dina egna ord.
Svar: Hmm.. Jag har alltid beskrivit mina bilder som mustiga, Tänk en mustig köttgryta som har kokat i flera flera timmar eller till och med dagar.. Det är lite så jag känner med mina bilder, dom är ganska tunga med tunga färger och kontraster. När man har hittat sin stil och gillar den så ska man hålla kvar vid den så hårt man kan. Alla har olika stilar och så är det bara. Ibland kan jag se bilder som jag bara älskar, men jag vet samtidigt att jag aldrig kommer kunna göra den typen av bilder, Det är bara att acceptera. Man kan inte låtsas att man är någon annan eller har en annan stil, Någon som är världsbäst på att laga köttgryta ska inte göra en caesarsallad om ni förstår vad jag menar ;). För att lycka i fotobranschen bör man hitta sin stil och hålla den, det är mitt främsta tips till er. Ett livsmål för mig är att folk direkt ska kunna se "Aha, det där är en Jessica Stene-bild", Det vore häftigt!
Många beskriver också mina bilder som att dom ser målade ut, och det kan jag hålla med om.. Ibland blir det lite för mycket. Eftersom jag i vanliga fall arbetar som reklamfotograf så kan det vara svårt att gå från reklamfotojobb till hästfotojobb utan all plasta in alla bilder i 50meter plastfolie hahah.. Men jag försöker hålla isär kategorierna.

Josse undrar: Älskar dina hoppbilder! Jag har provat att fota hoppning några gånger men det blir aldrig bra bilder. Vad är dina bästa tips när man fotar hästhoppning?
Svar: Vet inte om du har sett mitt tips-inlägg som handlar just om att fota hoppning? Där tar jag upp många olika användbara tips, HÄR hittar du det. Hoppas det kan vara till hjälp.

Molly Frågade: Kan man boka in dig som fotograf även om man bor nere i Skåne?
Svar: Ja det är klart! Jag fotar över hela världen, Men på fotograferingar inom Sverige utanför Stockholmsområdet tillkommer en milersättning på 45kr/mil så jag kan ta mig till platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se