06 oktober 2013

Forts. fotografera på tävling

Fick några frågor på inlägget om att fotografera på tävling, här kommer svaren

Varifrån kommer tröjan med brodyr?
Min tröja är köpt i en vanlig butik och sen lämnade jag in den för brodyr hos ett tryckeri i närheten. Annars kan Spreadshirt vara ett bra alternativ.

Vilka objektiv tar du med dej?
Det beror lite på vad det är för tävling, men jag fotar alltid själva tävlingsmomentet med mitt Canon 70-200mm f/2,8. Men sen tar jag ibland även med mej mitt Canon 85mm f/ för att fota lite "backstage".

Varför tar du med dator och kortläsare?
Det gör jag för att allt ska gå så snabbt och smidigt som möjligt, Under pauserna brukar jag börja ladda in dom bilderna jag har tagit och om jag hinner så sätter jag igång jpeg-konverteringen i Lightroom, på så sätt sparar man mycke tid och kan börja ladda upp bilder direkt när man kommer hem. Det här gäller ju då mest när man fotar i RAWformat, Fotar du i jpeg så är ju bilderna redan färdiga att ladda upp.

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag är väldigt imponerad över skärpan och kvalitén i dina bilder! Ungefär vilken slutartid brukar du ha som riktmärke när du fotograferar hoppning som ju innehåller ganska mycket fart? (ett snabbt svar direkt på kommentaren skulle göra jättemycket!)

  Hälsningar Malin

  SvaraRadera
 2. bra svart jeg elsker bildene dine men jeg lurer på hvordan skal ta kule bilder av hester i pedcok eller på ridebane og slik

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Finns det några speciella regler för att få fota på tävlingsplatser?
  MÅSTE man kontakta klubben eller liknande för att få fota på deras anläggning?
  För jag skulle helst bara vilja åka till tävlingsplatsen och ta bilderna, då jag inte vill ha en press/ansvar på mig, tex "Ja nu var hon här och fotade så nu kan du beställa bilder hos henne." tänk så blir inte bilderna bra?
  och sedan när jag kommer hem lägga upp bilderna på min hemsida/webshop och kanske länka hemsidan i tex en facebook grupp "Hopptävlingar, Småland"

  Hoppas du kan ge något svar på detta, tack på förhand!

  SvaraRadera
 4. Hei Jessica.
  Jeg var helt nødt til å kommentere i bloggen din. Jeg satt å leste og beundret bildene dine i går efta. Jeg ble lamslått og satt mye å gapte! Tror jeg var inne her i 2 timer. Er selv en ivrig hestefotograf (hobbynivå enda) og jeg elsker inspirerende blogger med hestefoto. DIN nettside topper helt klart topplisten min og jeg har fått masse inspirasjon. Mitt store (hårete) mål må være å bli like god som deg en vakker dag. Du er utrolig talentfull og du har virkelig øye for detaljer, gode komposisjoner og bilder man vil se lenge på. Ønsker deg alt av lykke med fotograferingen videre. Dette var noe helt magisk!! Ha en fin sommer :-) Sommerklem fra Lotte

  SvaraRadera

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se