11 augusti 2013

Gæðingakeppni

Som några säkert vet så finns det ett intresse för islandshästar i min familj, min mamma och syster har varsin islänning. Så för några veckor sen följde jag med dom när dom skulle tävla i en gren som är ganska så ny här i Sverige, nämligen Gæðingakeppni. Själva upplägget känns lite som en blandning mellan en avelsvisning och dom vanliga gångartsgrenarna, man hade tre varv på sej att visa hästens gångarter med bedömning bara på långsidorna. Men det som var intressant och fick mej att uppskatta grenen väldigt mycket var att det som främst bedömdes var hästens vilja och spirit, hästarna ska visa utstrålning, power och glädje (Fick se några RIKTIGT mäktiga galoppökningar!)
En väldigt trevlig och underhållande gren för både ryttare och publik men framförallt för hästarna, det kallas även för hästens tävling, här är det dom som får allt strålkastarljus. Jag hoppas få ser mer av den här grenen!


1 kommentar:

  1. Vad kul! Och fina bilder, som vanligt. Jag håller med dig om att det är en fantastisk rolig gren. Ska fota Gæðingakeppni-SM i nästa vecka, det ser jag fram emot!

    SvaraRadera

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se