12 juni 2013

Objektiv till salu!

Nu har jag tänkt att sälja mitt Canon EF 75-300mm f/4-5,6 III USM eftersom jag aldrig använder det längre. Han borde få ett nytt hem där han används och älskas lika mycket som jag gjorde när jag köpte honom för några år sen..

SÅLT!


Det här är ett väldigt trevligt och mångsidigt objektiv som fungerar till det mesta, Men är inte idealiskt för mörka miljöer så som ridhus tex eftersom bländaren max går upp till 4-5,6. Zoomomfånget är väldigt brett och är extra passande när man fotograferar hästar och hästsport. 75-300mm motsvarar hela 120-480mm på dom mindre kameramodellerna med crop-sensor (dom vanliga Canonmodellerna, 7D-1100D) då snackar vi zoom! Med en ultrasonic-motor fokuserar den snabbt och jag tycker den nästan är lika bra som på mitt 70-200 f/2,8. Helt enkelt ett perfekt hobbyobjektiv som kan användas till det mesta, men främst utomhus.
Objektivet är i ett använt skick och är lite hackigt/segt om man ska använda den manuella fokusen. Ett Hoya UV-filter ingår. Det finns inget kvitto eller garanti kvar.

Här är lite teknisk fakta

Objektivets uppbyggnad (linser/grupper)13/9
Antal bländarlameller7
Minsta bländare32 - 45
Närgräns för skärpa (m)1.5
Maximal förstoring (x)0,25 (vid 300 mm)
AutofokusmotorMikro-USM
Filterdiameter (mm)58
Max. diameter x längd (mm)71 x 122
Vikt (g)480
Fullt utzoomat 75mm - fullt inzoomat 300mm (med min fullformatskamera)

Här kommer några exempelbilder jag tog med objektivet idag (Alla bilder har bara fått en grundredigering i camera raw)


Nypriset ligger på ca 2800kr
Jag säljer mitt för 1000kr

Köparen betalar frakten. Kan även skickas som postförskott.
Maila mej på jessica@jessicastene.se vid intresse!

SÅLT!

1 kommentar:

  1. Har mailat dig ang detta objektiv men ej fått svar?! Mvh Sara

    SvaraRadera

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se