26 februari 2013

Mina favorit hästfotografer

Nu tänkte jag skriva lite om tre häsfotografer som jag beundrar.. När jag säger hästfotograf så menar jag dom som lägger allt fokus på hästfoto, det finns många mångsidiga fotografer som BLAND ANNAT fotar hästar men det är inte dom vi ska ge utrymme idag.. hejja dom riktiga hästfotograferna! :)

Kanske världens främsta hästfotograf (?!) Raphael kommer ursprungligen från Brasilien men fotar nu hästar värden över. han har plåtat på många många stora tävlingar och är väldigt välkänd inom hästmedia. Jag gillar hans bilder för att han fångar färg, ljus och skärpa på ett så snyggt sätt ihop. Man ser hur mycke kunskap och talang han har. Vissa av hans bilder känns väldigt "amerikanska", vilket inte riktigt är min kopp te, men det är ju en bildstil som säljer och han har ju uppenbarligen lyckats så mycket som man kan som hästfotograf! Nu har han börjat hålla workshops och jag hoppas verkligen att han kommer till Sverige eller i alla fall lite nära..


Anna är den enda hästfotografen som jag har kunnat se mitt eget bildspråk i, vi har på många sätt ett väldigt liknande manér, vilket är jätte kul! Hon är 19 år och bor i Jönköping där hon förutom att arbeta som häsftfotograf bland annat är admin på forumet hästfoto iFokus. Jag verkligen älskar hennes svartvita bilder! Några av hennes bilder blev nyss publiserade på Italian Vouges web, säger bara WOW!
 


Hon startad sin verksamhet som UF-företagare och har utvecklats massor sen dess. Även hon är väldigt duktig på svartvit (vilket är väldigt svårt att få till bra). Jag gillar hennes bildstil och hoppas att man får se mer av henne i framtiden!
 


Har ni några hästfotografer som ni beundrar och vill tipsa om?

3 kommentarer:

 1. Vad roligt att vi gillar samma fotografer! Eller förutom den första. Anna attlid, ronja nyman och Shelley Paulson är mina favoriter och du är en inspirationskälla!

  SvaraRadera
 2. Min favorit är Stina Qvarström som fotar för ridsport ibland. Väldigt fin känsla i alla bilder! Det är hos henne jag har min underhemsida ;).
  http://stinaq.se/

  SvaraRadera
 3. du er en mine favoritt hestefotografer , han første
  Jennifer O'Sullivan Photography han er utrolig flink.

  SvaraRadera

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se