12 januari 2013

Objektiv - Ridhus

Här kommer det sista objektivtips-inlägget! En specialare med objektiv som passar bra vid fotografering i ridhus. Ridhus är en fruktansvärt dålig uppfinning, hästar och ryttare slipper ösregn och stekande sol, medans vi fotografer gråter och sliter vårt hår. En springande häst i ett mörkt ridhus är något av dom svåraste sakerna man kan fotografera. Ibland går det inte att få bra bilder, så är det bara. Då får man göra det bästa av situationen och vara lite kreativ.

Så nu har jag valt några ljuskänsliga telezoomar som funkar så bra det går i ridhus. Som sagt är det svårt att fotografera i mörka utrymmen där man inte kan använda blixt eller liknande. Lika svårt som det är att fotografera där, är det för kameratillverkarna som ska försöka bygga objektiv som både är ljuskänsliga och har lång brännvidd. Det blir komplicerade konstruktioner och där av blir även priset högre. Jag har bara valt två kategorier den här gången, billigare och dyrare, eftersom det blir för svårt att hitta billiga objektiv som fortfarande är bra. Dom här objektiven är riktigt bra och borde ses som en värd investering. Dessa objektiv funkar till det mesta!

Ett objektivs ljuskänslighet kan du se på dess benämning, tex Canon 70-200mm f/2,8 L USM. Det är siffran efter f:et som du ska kolla efter, ju lägre siffra desto ljuskänsligare objektiv. Det är alltså hur lågt bländartal som objektivet klarar.


Behöver du lite tips för att få bättre bilder i ridhus så ska du kolla in Här och Här!

1 kommentar:

  1. Jag har ett 60mm med bländare 2,8 och det fungerar hyffsat beroende på. Men sedan i ridhus så behöver man ju inte superduper zoom heller beroende på hur stort det är och de men jag skulle inte tacka nej till nikon objektiverna. Tror dock det är liiite fördyrt haha ;)

    SvaraRadera

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se