03 januari 2013

3 hästfotoböcker

Equus av Tim Flach
304 sidor. ca pris 300kr

Den här boken är en riktig klassiker bland hästfotoböcker! Tim Flach vet hur man verkligen fångar hästen på bild och många av hans bilder känns så smarta, jag hade aldrig sett något liknande tidigare när jag läsde den första gången. Han har alltid varit en favorit och inspirationskälla för mej. Hoppas han släpper en uppföljare någon gång.
Horses av Jill Greenberg
216 sidor. ca pris 300kr.

En av dom nyare hästfotoböckerna på marknaden, Men hennes bilder har redan visats på utställningar världen över. Jill tar väldigt coola och efektfulla bilder, jag blir verkligen imponerad av hennes ljussättningar många gånger. Kan sitta och kolla i den här boken hur länge som helst, den är verkligen en stor inspiration.La Maison av Koto Bolofo för Hermés.
1200 sidor. ca pris 1600kr

Den senaste i min samling, den släpptes ganska nyligen och är på väg hem till mej som en sen julklapp till mej själv hihi. 
Den är gjord som en hyllning till Hermés som från början var ett sadelmärke, nuförtiden gör dom inte bara hästutrustning utan även mycke annat som tex handväskor och sjalar. Boken är uppdelad i 11 delar, där dom första två delarna handlar om hästar och sadlar. resten av delarna handlar om deras andra inriktningar. Bilderna är otroligt vackra och stilrena, jag skulle gärna ha några av dom på väggen. Hoppas verkligen att boken är lika bra som jag tror, för dyr var den!


4 kommentarer:

  1. Hej! Jag skulle vilja ha hjälp av en duktig fotograf som du :) Har börjat fotografera i RAW format och tänkte ifall jag kan använda denna sida http://pixlr.com/editor/ för att redigera i ordning bilderna, som jag sedan ändrar till jpeg eller npg format. Eller måste jag använda lightroom för det? Tacksam om du svarar i ett inlägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör ett inlägg om det!

      Radera

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se