18 oktober 2011

Ovanliga namn

Islandshästar måste ha isländska namn för att kunna bli registrerade osv. Men vem säger vad som är ett riktigt isländskt namn? Någon som verkligen tänker utanför boxen när hon namnger sina föl är Thilde Höök. Hon döper inte fölen till vanliga isländska namn utan hittar på egna namn, ofta med en isländsk stavning. För det blir ju så mycke roligare med en häst som har ett ovanligt och roligt namn. Ett väldigt bra exempel på det är Bímbolína från Hökebo.

Några av dom aktuella annonserna på Thildes hemsida frostimport.com. min favorit får nog bli Smæli, uttalas smajli :) hehe

Ett annat islandshästnamn som bör nämnas är Nitróglusserin (Nitroglycerin) från Hella. Det är en häst som lever upp till sitt namn, för i sommras tog han och hans ryttare Albin af Klintebrg SMguld i speedpass! En riktig dynamit-häst alltså!
Nitróglusserin och Albin på islandshäst SM i sommras

5 kommentarer:

 1. Svar: Haha kul att du gillade det, hoppas jag inte tråkade ut dig ;) Kram

  SvaraRadera
 2. Var med och tävla om snygga benskydd ifrån Schockemöhle.

  http://camillahastskotare.blogg.se/2011/october/vinn-ett-set-benskyd-ifran-schockemohle.html

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Hej tänkte bara tipsa om att just nu kör jag ett stort länkbyte på min blogg så passa på att bli länkad inför mina 400-600 unika läsare/dag:)har även andra spännande tävlingar med fina priser som löshår,iphoneskal, heminredning, osv:)
  Så besök gärna min blogg:)
  kram

  SvaraRadera
 4. sv; Ja, ellerhur! :D

  Du skulle inte vilja redigera en bild åt mig på någon utav mina pållar? Du verkar grym! :)

  SvaraRadera

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se