12 juli 2011

En fråga

Jag fick in en fråga förra veckan och självklart bjuder jag på ett svar...

Hej!
Beundrar många av dina bilder, men vad är grejen med att kapa ryttarens huvud samt hästens huvud och ben? Förstår inte.
MVH
Linnea

Svar:
Först ett stort tack!
Anledningen till att jag ibland tar/lägger upp bilder med kapade hästar osv är för att dom bilderna där hästen/ryttaren är centrerade och kvalitén är ok säljer jag. Eftersom bildstöld är ett vanligt brott så lägger jag inte upp fräscha bilder som är ute för försäljning. Däremot lägger jag gärna upp dom bilderna jag inte har till försäljning, det vill säga dom som är lite mer
okomersiella. Är det något jag tycker är riktigt kul så är det att experimentera med komposition och layout. Man kan få med så mycket mer känsla i bilderna om man ändrar kompositionen lite, det är något ni borde pröva, försök att undvika att ta bilder bara rätt upp och ner, rakt och centrerat. Dom bilderna blir trista och ganska intetsägande... men är däremot ett rätt bra sätt att visa upp en hästs exteriör och gångarter.

Så vill ni se "helkroppsbilder" så får ni helt enkelt gå in på Equipes webshop...

3 kommentarer:

 1. Förlåt, men tycker de ser lite.. hmm, oproffsigt ut när man kapar så.. :/

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket! Det är en av mina favoriter med :)

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt svar!
  Håller med dig på flera punkter, det är lätt att hästbilder blir intetsägande och tråkiga om man fotar från samma vinklar. Kul med nytänk och att man "vågar" prova sig fram.

  Men just bilderna i inlägget där jag postade min fråga, tycker jag ha mist sin glans just pga. kapandet. Vet liksom inte riktigt vad du vill få fram genom dem, det blir förvirrande på något vis.

  Får väl försöka leva med att vi har delade meningar där ;o) Tänkte bara att det vore nyttigt att läsa om hur någon annan tänker om dina bilder.

  Fortsatt lycka till med skapandet!

  MVH
  Linnea

  SvaraRadera

- Jag fotar med en Canon 5D mark II. se "kamerautrustning" i huvudmenyn.

- Jag lånar inte ut bilder till stallet.se eller liknande.

- Om du har frågor om jobb eller bokningar kontakta mej gärna på jessica@jessicastene.se